Kjærlighetstrilogien

For første gang siden 2005 er Klovner i kamp ute med ny musikk. Dansken, Fingern og Alis’ Kjærlighetstrilogi består av tre sanger med tre videoer, som alle handler om ulike typer kjærlighet.

Ja, vi elsker_cover

 

«Ja, vi elsker» var i utgangspunktet en låt om vanlig mannkvinne-kjærlighet. Den første versjonen var ferdigskrevet – så smalt det i Paris.

– Det fikk oss til å skrive om hele teksten. Den måtte handle om alt vi elsker, fra de små, banale ting i hverdagen, til frihet og demokrati, sier Alis.

Som Dansken sier i sitt vers:

«Det kunne vært deg, deg kunne vært meg,
det kunne vært vår konsert.
Det kunne vært ditt barn, mitt barn,
mitt land, shit mann.»

Da Klovner i Kamp spilte på Rockefeller noen uker etter angrepet på Bataclan, rigget de opp opptaksutstyr og fikk 1500 kvinner og menn til å synge refrenget på den ny sangen. Opptaket er å høre i «Ja, vi elsker».

Videoen er regissert av Eivind Landsvik.

MILF_cover

 

«MILF» er en ganske breial og drøy kjærlighetssang til bandets koner. Nå som alle gutta i bandet straks har blitt fedre, kan de endelig synge om at konene er MILFer. Sistemann ut med å formere seg er Fingern, som venter barn med Jenny Skavlan to uker etter triologiens releasedato.

I videoen spiller Trond Espen Seim en ektemann med relativt høye tanker om eget drag på damene.

«Alle nabone vil ….med meg. 
Alle tantene i barnehagen vil ….med meg. 
Han med talefeil i Karpe vil…med meg, 
Men de skjønner ikke at jeg bare….med deg.»

Hverken hans kone, spilt av Lena Kristin Ellingsen, eller noen andre lar seg imidlertid imponere av flørtingen hans.

– Lena Kristin Ellingsen er norges nye nasjonal-MILF. Det var en drøm å få henne med i videoen vår, sier guttene.

Videoen er regissert av Niels Windfeldt.

Min aller beste venn_cover

 

«Min aller beste venn» (featuring Linni fra Yo Guttene) handler om verdien av vennskap, noe gutta vet mye om.

– Når vi er i møter med samarbeidspartnere blir folk ofte sittende skrekkslagne og høre på at Alis og jeg skriker til hverandre. Hver gang det skjer får vi bekymrede mailer der folk lurer på om bandet skal oppløses. For Alis og meg er det bare nok en dag på jobben. Evig krangling og evig kjærlighet, sier Dansken.

Det er både vidunderlig og forferdelig, skal vi tro Alis.

– Jeg burde kuttet ham ut for lengst, men jeg klarer ikke. Dansken er mitt heroin.

– De første årene vi holdt på, var Alis som en far for meg. Nå er han den irriterende stefaren jeg aldri blir kvitt, men som jeg har lært meg å elske, forklarer Dansken og slår fast at Fingern er bandets Nelson Mandela.

– Når Alis og jeg ryker i tottene på hverandre er det han som går i mellom og roer gemyttene.
Videoen til «Min aller beste venn» er laget av Spellemannsprisvinner Marie Kristiansen. Et av kriteriene for å lage videoen var at hun skulle ha full kunstnerisk frihet. Da Klovner I Kamp støtter den frie tanke, var det et tilbud det var vanskelig å takke nei til. Det skal sies at bandet lurer på om det egentlig var så smart å gi Marie Kristiansen frie tøyler. Det ryktes at det kan bli drøyt.

Og for alle som måtte lure – den myteomspunnede raplegen Doktor S er fortsatt æresmedlem i gruppa, men oppererer med flexitid og dukker kun opp på enkeltkonserter når han ikke er opptatt med å redde liv.

 

Artwork

Fam Irvoll har hengt med gutta i mange år, og da det skulle lages illustrasjoner til låtene var det naturlig at hun, som kjenner gutta godt, tegnet dem slik hun ser dem.

Kjærlighetstriologien_Hovedcover

Hør trilogien her.

Last ned cover her.

Last ned pressebilder her. // Foto: Bjørn Wad

Bio finner du her.